Her zaman davet yemeği olabilir.
* 1 kg kuzu-dana karışımı kıyma
* 2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
* 2 büyük boy soğanın suyu
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 4 tane haşlanmış yumurta
* Tuz, karabiber, kimyon (bu ölçüler size kalmıştır.)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 adet bütün haşlanmış havuç
* 3 su bardağına yakın su
Malzemeyi karıştıracağımız kabın içine, kıymayı, ekmeği, soğan suyunu, maydanozu, baharatı, tuzu koyup elinizle iyice yoğurun. Yoğrulan kıymayı tezğah üzerinde, 25 cm uzunluğunda elinizle açmaya çalışın. Açılan kıymanın tam ortasına pişmiş havucu uzunluğuna koyup yanlarınada pişmiş dilimlenmiş yumurtaları yerleştirin. Daha sonra köftenin her iki tarafından çekerek silindir şeklinde birleştirin. Su ile çatlakları yumuşak hareketlerle kapatın. 170 derecelik (orta derece) bir fırında 15-20 dk. pişirin. (kendi insiyatifinizi kullanmayı unutmayın) Köfte pişince, köfteyi servis yapacağınız büyük bir tabağa yerleştirin. Köfte pişen tepsinin içine ( köfte su ve yağ salacaktır) unu ,salçayı koyup biraz kavurup su ilave ederek kaynatın. Tel süzgeçten süzdürün. Elde ettiğiniz bu sosu, köfteyi servis yaparken kullanabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.
NOT: Dalyan köfteyi ilk defa orta okul yıllarımda (o zamanlar İlköğretim daha olmamıştı) yapmaya çalışmıştım. Başarılı olamamıştım. Rahmetli annem ve babamın olmayan köfteyi iştahla yediklerini hiç unutmam. Herhalde içlerinden ziyan olan malzeme için üzülmüşlerdir.Belkide anne babalık bu olsa gerek.
Onların anısı için; Afiyet, olsun hepinize.....
EL SÖZÜ, HARMAN TOZUDUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com