Üç değişik sebze ile renkledirildi
* 2-3 kg haşlanmış rendelenmiş patates
* 1 küçük kıyılmış marul
* 1 küçük ince doğranmış kırmızı lahana
* 2 tane ince rendelenmiş havuç
* 1 büyük kase rendelenmiş pancar turşusu
* 1 limonun suyu
* 1 su bardağı mayonez
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Rendelenen patateslere mayonez, tuz, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın hatta yoğurun. Diğer tarafta üç çeşit malzeme ayrı kaplarda incecik kıyılmış veya rendelenmiş olarak bekletilir. Yoğurulan patates üç eşit parçaya ayrılarak malzeme olan kaplara konulup iyice karıştırıldıktan sonra elimizde üç çeşit malzeme ile karıştırılmış üç kap patates olur. Büyükçe bir kek kalıbını streç ile kaplayıp, sıra ile patatesler kalıba bastıra bastıra konulur.
Üzeri tekrar streç ile kaplanır ve bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Patates miktarını kalıbınıza göre artırabilirsiniz. Patates bol olursa katlar arası daha kalın oluyor daha güzel görünüyor.
* Mayonezin miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Patatesin içine koyacağınız malzemeleri kendinize göre değiştirebilirsiniz. Pancar turşuşu ,yeşil soğan, maydanoz, dereotu gibi....
* Patatese konulacak malzemeler çok ince rendelenmeli veya incecik kıyılmalıdır.
* Kek kalıbı streçle kaplanmalı,
* Buzdolabından çıkan kalıp, servis tabağına ters çevrilerek çıkarılmalıdır.
* Patates salatası kalıptan çıkınca üzeri süslenebilir. Mayonez veya ketçapta kullanılabilir.
* Bazen sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapılabilir.
ELİNDEN GELSE TEKEDEN SÜT SAĞAR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com