Kıymalı lahana sarması
* 1 tane sarmalık beyaz lahana
* 1 su bardağı dolmalık pirinç
* 500 gr. orta yağlı koyun kıyması
* 1 büyük kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane
* 2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Tuz, karabiber, kuru nane
Öncelikle lahanalar yaprak yaprak tuzlu suda haşlanır. Sarma yapmak için şerit şerit kesilir (normal sarmalık şeklinde de kesebilirsiniz) Büyükçe bir kabın içine yıkanmış pirinç, kıyma, yağ, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve yeşillikler konulur. Baharatlar ve salçalar ilave edilir. Elle iyice yoğurulur, çok katı olursa biraz su koyabilirsiniz. Kesilen şeritlere bir tatlı kaşığı iç malzemeden konulup muska gibi(üçgen) veya sigara böreği gibi sarabilirsiniz. Tencereye sırayla dizdikten sonra üzerine düz bir tabak koyup suyunu ve tuzunu ilave edip pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Lahana sarmasını bazen üçgen bazende sigara böreği gibi sararım.
* Tencerenin dibine yağ ve salça erittiğimde daha lezzetli oluyor.
* Dolma harcının içine ben margarin koyarım.
* Dolma harcına isterseniz biraz domates rendeside koyabilirsiniz.
* Dolma pişerken yağını üzerine de koyabirsiniz.
* Dolma yağlı olmazsa lezzetli olmaz.
* Elinizde varsa tencerenin dibine koyun kaburgası parçaları koyup sarmaları dizip öyle pişirirseniz çok lezzetli olur.
* Üzerine pişmesine yakın sarımsak, limon ve kuru naneli bir sos dökebilirsiniz.
* Dolma harcına konulan bütün malzemeler çok ince doğranırsa daha lezzetli olur.
* Lahanayı seçerken sarmalık olduğunu anlamak için üzerine bastırın yumuşak ise alın.
* Beyaz çeşit lahanalar çok lezzetli olur.
* Artan lahana parçaları ile kapuska yaptım, onuda daha sonra yayınlayacağım.
* Artan lahana parçalarından salata veya turşu da yapabilirsiniz.
* Artan lahanalar dolma tenceresinin dibine ve en üstüne dizdiğinizde dolmalarla birlikte çok lezzetli lahana parçalarına dönüşüyor.
SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com