Zeytinyağlı yapılır
* Orta boy sarmalık lahana
* 3 su bardağı dolmalık pirinç
* 3 tane büyük boy kuru soğan(İnce doğranmış)
* 1 su bardağı kestane içi
* 1 fincan dolmalık fıstık
* 1 fincan kuş üzümü
* 3 tane kesme şeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yeni bahar
* 1 çay kaşığı karabiber
* Yeterince tuz
* 1 limon suyu
* 1 kahve fincanı kuru nane
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
Öncelikle kestaneler çizilir,haşlanır,soyulur ve küçük küçük doğranır. Diğer tarafta lahana ister yaprak yaprak,ister bütün olarak haşlanır. İçini hazırlamak içinde bol yağ içinde soğanlar kavrulur üzerine malzemeler eklenir. Suyu konulur.Suyu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra lahanalar sarılır.Servis yaparken ilave limon ekleyebilirsiniz.Bu yemek Bursa'ya özgüdür.Osmanlı mutfağına aittir.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Dolmalık pirinç pilavlık piriçten farklıdır.
* Zeytinyağlı dolmalar bol yağlı olmalıdır.
* İçine konulacak kuş üzümü biraz suda ıslatırsanız daha iyi olur.
* Şekeri ihmal edilmez.
* Sarmalık lahana büyük ve ortası yumuşak olmalıdır.
* Artan çıkıntı lahanalar tencere dibine ve üstüne konulabilir.
* Artan lahana fazla ise kapuska yapılabilir. Turşuyada ilave edilebilir.
* Lahana sarması pişerken üzerine tabak kapatılıp, tencere kapağı öyle kapatılır.
* Dolma içine azıcık limon konursa güzel olur.
* Baharat tercihi size kalmıştır.
* Bol soğan doğranırsa lezzetli olur.
* Yukarıdaki miktarlar size göre değişebilir.
* Dolmaya ilk başta fazla su koymamalıdır.Piştikçe sıcak su eklenmelidir.
* Kestane Bursa'da çeşitli yemeklerde kullanılmıştır.
HAYAL GÜCÜ RUHUN GÖZÜDÜR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com