Ekmeklerinizi değişik malzemelerle tatlandırın
* 2,5 su bardağı beyaz un
* 1/2 bardak tam buğday unu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı isteğe göre pekmez
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* 1,5 su bardağı su( oda sıcaklığında)
* 50-60 gr oda sıcaklığında tereyağ
* 10-15 tane kuru üzüm veya ceviz
* Cevizli ekmeği kepekli un ile yapabilirsiniz
Elde Yapılışı: Unların tamamını kuru maya ile bir kapta karıştırın, oda ıcaklığındaki suyu tereyağını, pekmezi,tuzu koyarak hamuru 10-15 dk. yoğurun, Hamur yumuşak bir kıvamda olsun, kuru üzümleri sıcak su içinde 20-25 dk bekletin, sudan çıkarınca iyice kurulayın, hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın, mayalanan hamura kuru üzümleri ilave edin iyice 4-5 dk. daha yoğurun, hamuru beze haline getirin 1 saat daha mayalanması için bekletin, Kalıbınızı yağlayın ve içine hamurunuzu yerleştirin, üzerine bıcakla bir kaç çizik atın.Önceden ısıtılmış 220 derecede yaklaşık olarak 30-40 dk, üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca sofra bezine sarın biraz bekletin.Dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
Makina da Yapmak İsterseniz: Makinanın ekmek pişirme haznesine pervanesini takın,Makina'nın ölçü kaplarını kullanın, makinenin haznesine ilk olarak uyu ve pekmezi koyun,üzrine unları koyun,tuzu, tereyağını, koyun, unun ortasını açın mayayı koyun,kapağını kapatın, 500 gr olarak orta kızarıklıkta pişirin
Malzemelerin iyice karıştığını ağzını açıp kontrol edin,kuru üzümleri yine ıslatın ve kurulayın, hamur yoğrulmaya başlayınca üzümleri veya cevizleri ilave edin.Ekmek pişince hazneden çıkararak 30 40 dk. bekleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ekmek yaparken sececeğiniz unların çeşidi size kalmıştır.
* İçine koyacağınız malzeme tercihi size kalmıştır.
* Ben fırında uzun kalıpta yaptım.
* Ekmeğinizi dinlendirmeden sakın kesmeyin.
* Maya çeşitleri de size kalmıştır.
* Pekmez yerine şeker koyabilirsiniz.
* Pekmez yerine marmelat koyabilirsiniz.
* Su yerine süt kullanabilirsiniz.
* Una bir miktar süt tozu da ilave edebilirsiniz.
* Ekmek çeşitlerine bakabilirsiniz.
KOŞAN ATIN GÖLGESİ OLMAZMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com