Ekmek dolması gibi lezettli
* 1 tane fırından alınmış ekmek hamuru
* 50 gr margarin
* Biraz un ( 2-3 yemek kaşığı un)
* Çok az 1-2 kaşık sıvı yağ
* 200 gr kıyma * 1 tane kuru soğan(incecik doğranmış) * Kavurmak için 2 çorba kaşığı kadar tereyağ * 1 tane incecik kıyılmış yeşil biber * 1 tane kırmızı biber * 1 tane küçük küçük doğranmış domates * 1/2 demet kıyılmış maydanoz * Tuz, Karabiber, pul biber
* 1 yumurta sarısı * Susam ve çörek otu
Ekmek hamuru un ve yağla iyice yoğurun, bir gece buzdolabında bekletin, Kıymayı, soğanı ve diğer malzemeleri iyice kavurun ve soğutun. Bir gece dolapta bekletilen ekmek hamurunu ikiye ayırın , bir parçayı oklava ile açın, yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın kabına elinizle yayın, arasına kıymalı harcı koyun, diğer hamur parçasını üzerine dilediğiniz şekli vererek yayın, yumurta sarısı sürerek 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Biraz dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Hamurunuzu isterseniz kendiniz mayalabilirsiniz
*Bu ekmeği isteğiniz her hangi bir nalzeme ilede yapabilirsiniz.(Peynirli,patatesli,kaşarlı,mercimekli,ıspanaklı v.s)
* Fırından aldığınız ekmek hamurunu içine konulan yağ ve un ile sık yoğurarak buzdolabında bekletebilirsiniz.Hamur pişince katmer katmer olur.
* Hamuru dolapta bekletirken üzerini mutlaka örtün.Islak bir bez veya streç ile kapatın.
* Ekmeğinizin şeklini verdikten sonra el mayasının gelmesi için tepsi içinde 20-25 dk bekletirseniz daha güzel kabarır.
* Fırınınızın ayarını kendiniz daha iyi bildiğinizden pişirme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
NEHİRDE SULAR AZALINCA BALIKLARI BÖCEKLER YER NEHİRDE SULAR ARTINCA BALIKLAR BÖCEKLERİ YER KİMİN KİMİ YİYECEĞİ SUYUN AKIŞINA BAĞLIDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com