ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Frenk Üzümü Reçeli

Mevsiminde bulmak gerekir.

Mevsiminde bulmak gerekir.

Malzemeler

* 300 gr frenk üzümü (Ribes Rubrum)
* 150 gr toz şeker
* Çeyrek limonun suyu

Yapılışı

Öncelikle meyvelerinizi yıkayın süzün ve üzerine şekeri ilave edin bir gece buzdolabında bekletin,ertesi gün suyu az olursa bir çay bardağı kadar su ilave ederek ocağın üzerinde kaynatmaya başlayın, kaşıkla üzerindeki köpüğünü alın kıvamı koyulaşmaya başlayınca limonunu koyun bir kaç dakika daha kaynatın altını kapatın hemen tüketmeyecekseniz sıcak sıcak kavanoza koyun kapağını kapatın.
Afiyet Şeker Olsun..

DEĞİRMEN İKİ TAŞTAN, MUHABBET İKİ BAŞTAN OLUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Frenk Üzümü Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com