Saray Mutfağından
* 2 tavuk budu
* 50 gr kavrulmuş soyulmuş badem
* 7-8 tane kuru kayısı veya gün kurusu
* 1 fincan kuru üzüm
* 1 yemek kaşığı silme tereyağ
* 1 tatlı kaşığı dolu dolu bal
* Tuz, karabiber
Osmanlı mutfağından Mahmudiye yapmak için öncelikle tavukları haşlayın,ve kemiklerinden ayırın, ayrı bir tencerede tavukları tereyağında rengi kızarana kadar kızartın üzerine büyün malzemeyi ilave edin biraz tavuk suyu koyun, tuz ve baharatları koyun meyveler yumuşayana kadar biraz pişirin,Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Günümüzde yemeklere kuru meyve ilave etmek yağınlaşmaya başladı.
* Ben file badem kullandım
* Ben meyveleri biraz ılık su içinde ısladım.
* Bu miktar 2 kişiliktir.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Yemeğin suyunu artırıp sulu bir yemek yapabilirsiniz.
BORÇSUZ ÇOBAN, YOKSUL BEYDEN DAHA İYİDİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com