Helvanın fırındaki hali enfes
* 250 gr hazır sade tahin helvası
* 3 çorba kaşığı krema
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1 limonun rendesi
*1/2 limonun suyu
* Limonlu carte d\'or dondurma
Tahin helvasını çırpa kabına koyun üzerine kremayı ekleyin ve iyice çırpın limon suyunu ve limon rendesini ekleyin pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın, güvenç kaplarına boşaltın 180 derecede ısıtılmış
fırında üzeri kızarana kadar pişirin,soğuduktan sonra limonlu dondurma ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Tahin helvasının içine kakaoda konulabilir.
* Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir.
* Limon yerine portakal kabuğu ve rendesi konulabilir.
* Bu tarif 3 kişiliktir.
AÇ KÖPEK FIRIN DELER.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com