Göçmen turşusu
* 1 kg şişko kırmızı biber
1 çay kaşığının yarısı kadar Tuz, sirke , şeker, zeytinyağı, sarımsak, tane karabiber.
Şişko kırmızı biberleri yıkadıktan sonra içleri çıkartılır ve fırın tepsisine dizilir. Her biberin içine 2-3 tane karabiber, yarım çay kaşığı sirke, tuz, şeker, zeytinyağı ve soyulmuş bir diş sarımsak konulur.
Fırında iyice pişirilir. Çıkarınca konserve kavanozuna sıcak sıcak sıra ile yerleştirilir ve şişenin kapağı iyice sıkıştırılır.(kapak mutlaka yeni olmalıdır)Ters çevrilerek bir gece bekletilir. Buzdolabında saklarsanız daha güvenli olur. Sabah kahvaltısında veya meze olarak servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.....
NOT: Şişko biberin zamanı geçmek üzere acele ederseniz yakalarsınız. Yerken tam turşu olmadığını da göreceksiniz. Kırmızı sebze ve meyvelerin bolca tüketilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
EN İYİSİ KANDİLLİ YAHYA ODA ÇAMLARA FETVA VERİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com