ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kuş Burnu Marmelatı

Çok faydalı ve lezzetli bir marmelat

Çok faydalı ve lezzetli bir marmelat

Malzemeler

* 2 kg Taze kuş burnu meyvesi
* 1 kg toz şeker
* Üzerini örtecek kadar su

Yapılışı

Olgunlaşmış kırmızı rengini almış kuşburnularını yıkayın çiçek ve dip kısımlarını kesin, Marmelat yapılacak tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su koyun, kuşburnuları yumuşayana kadar kaynatın,kaynayan sudan alın ve süzgeçten geçirin,çekirdek ve zarlarından ayrılmasını sağlayın,çıkan kuşburnu
bu kez un eleğinden geçirin, bu işlemi iki kere yapın,çıkan sosu tekrar ocağın üstüne koyun koyu bir kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin, ineceğine yakın şekeri katın 10 dk. daha kaynatın koyu bir kıvama gelince altını kapatın sıcak sıcak cam kavanozlara doldurun ve hemen kapağını kapatın. İstediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Kuşburnu C vitamini yönünden çok zengindir.
* Kuş burnu meyvesinin çayı da yapılıyor,çok ta lezzetlidir.
*Kuşburnu meyve olarak hem çekirdekli hemde tüylü bir meyvedir.
* Bu yüzden süzme işlemi çok iyi yapılmalıdır.
*Şekeri azaltabilirsiniz.
* Marmelatı serin yerlerde saklayın.
* Şeker marmelatın rengini koyulaştırır.

EKİNLER BAŞ VERMEDEN, KÖR BUZAĞI TOPALLAMAZMIŞ.

SON BAKILAN TARİFLER

Kuş Burnu Marmelatı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com