16 Nis 2017, Pazar
Enginarları kabuklu olarak satın aldıysanız usulüne uygun şekilde soyduktan sonra, kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. Eğer daha uzun süreli bekleyecekse, derin dondurucu en uygun seçimdir. Enginarları bütün yahut doğranmış şekilde derin dondurucuya doğrudan da kaldırabilir veya kısa bir süre şoklayadabilirsiniz. Enginarlarınızı şoklamak için büyükçe bir tencereye su koyun, içine biraz limon tuzu ekleyin ve kaynatın. Bir süzgeç içine aldığınız enginarları, kaynayan suya daldırın, 2 dakika bu şekilde bekletin ve süre dolunca enginarları soğuk sudan geçirin. Suları süzüldükten sonra istediğiniz miktarlara pay ederek ve suları tamamen süzdürülmüş olarak poşetlere koyun. Poşetlerin havasını vakumlayarak aldırın ve ağzını sıkıca kapatarak derin dondurucuya kaldırın. Poşetlerin üzerine ambalajlama yaptığınız tarihi iliştirin. Bu şekilde enginarlarınızı 6 ay derin dondurucuda güvenle muhafaza edebilirsiniz.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com