Terbiyeli
* 4 -5 adet temizlenmiş kuzu ayağı(paçası)
* Tuz
* Haşlamak için su
* 1 tane defne yaprağı
Terbiyesi için:
*1 çorba kaşığı tereyağ * 2 yumurta sarısı * 6-7 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çorba kaşığı un * 1 limonun suyu * yetecek kadar sirke
* Tereyağ * Pul biber
Temizlenmiş ayaklar tuz ilave ederek her ayak sayısı kadar su bardağı su ilave edin,düdüklü tencerede iyice eriyene kadar pişirin,yaklaşık 1,5 - 2 saat kadar. Başka bir tencerede yağı ve unu iyice kavurun paçanın suyun dan alarak iyice karıştırın ve pişen paçaya ilave edin, bu karışımlada bir 10 dk kaynatın, terbiyesi için bütün malzemeyi iyice çırpın ,paçadan biraz su alarak terbiyenin ısıını paça suyunun ısına eşitleyin ve paça ilave edin, bir 5 dk. daha pişirin, tabaklara servis yapmadan ayak parçalarını kemiklerden ayırın. Çorba kaselerine koyulan paça çorbasına tereyağlı biber dökerek sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Marketten veya kasaptan alacağınız ayakların iyi temizlenmiş olduğuna dikkat edin.
* Ayaklar keçi bacağı olduğunda daha lezzetli oluyormuş.
* Ayakları evde mutlaka çok iyi yıkayın,hatta düdüklüye koyduğunuzda bir taşım kaynatın ve üzerindeki köpüğü alıp, düdüklüyü kapatın...
* Terbiyesini dikkatli koyarsanız çorba kesilmez.
* Ayakları piştikten sonra küçük küçük didin.
* Ben fotoğraf çekmek için öyle bıraktım sonra dittim.
* Terbiye ile çorbanın suyunun ısısı eşit olmalıdır.
* Terbiye malzemeleri çok iyi çırpılmalı, yoksa topaklanır.
* Terbiye malzemelerini azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* İçine isterseniz nohutta atabilirsiniz.
* Dene yaprağı güzel bir koku veriyor.
BİZDEN UZAK CEHENNEME DİREK
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com