Bulgura ne ilave ederseniz edin yakışıyor.
* 1 kase pilavlık bulgur
* 2 kase doğranmış istediğiniz bir mantar çeşiti
* 2 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz ve baharat çeşitleri
* Pilav için su
* Pilav tenceresi
* Öncelikle pilav tenceresinde yağı eritin
* Soğanları içine koyun
* Soğanlar pembe olana kadar iyice kavurun
* Mantarları soğanların üzerine atın ve kavurmaya devam edin
* Yıkanmış ve süzülmüş bulguru ilave edin
* Bulgur ile kavurmaya devam edin
* Tuz ve baharat ilave edin
* Malzemenin üzerini 2 parmak geçecek kadar çeşme suyu koyun
* Önce hızlı ateşte kaynatın
* 5 dk. kaynadıktan sonra altını kısık ateşe getirin
* Tamamen suyunu çekince altını kapatın
* Üzerine yağlı kağıt veya kağıt peçete koyun ve kapağı kapatın
* 10 dk. dinlendirin
* Dinlenen mantarlı pilavınızı sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Mantar bulgura çok hoş bir lezzet katıyor.
* Pilavlık iri bulgur kullanmanız gerekir.
* Tuz, baharat miktarları ağız tadınıza bağlıdır.
* Bulgur yağı çok çektiğinden yağı bol kullanmanızı tavsiye ediyorum
* İsteyen su yerine et veya tavuk suyu koyabilirsiniz.
* İsteyen et ve tavuk bulyon kullanabilir.
* Bol mantarlı olması pilavı daha lezzetli yapar.
* Bol soğan lezzeti artırır.
* Malzemelerin iyi kavrulması lezzet katar.
* Ocak ateşi pilav yapmada çok önemlidir.
* Önce hızlı sonra yavaş ateşte pişmelidir.
* Pilav için döküm,çelik veya kalın teflonlar tercih edin.
* Pilavlar piştikten sonra 10-15 dk. dinlenmelidir.
YOLLAR YÜRÜYE YÜRÜYE, BORÇ ÖDEYE ÖDEYE BİTER.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com