ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Patlıcan Reçeli

Tadına doyum olmuyor.

Tadına doyum olmuyor.

Malzemeler

1/2 kg. Körpe patlıcan
1/2 kg. toz şeker
2.5 su bardağı su
Küçük bir parça çubuk tarçın
1 adet karanfil
Yarım çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Patlıcanları tamamen soyup,küçük parmak büyüklüğünde doğrayın.
Üzerine tuz serpip 1 saat bekletin ki acı suyu çıksın.
Patlıcanları bol suyla yıkayıp süzün,bir tencerede kaynayan suyun içine atıp 4-5 dakika kadar kaynatın.
Patlıcanları sudan alıp,soğuk suyun içine atın.
Su ılınınca yeniden değiştirin.Patlıcanlar tamamen soğuduktan sonra,en son suda 1 saat daha bekletin.
Kuru bir bezin arasına serip üzerine ağırlık koyun.En az iki saat bekletin.
Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.İçine tarçını da atın.
8-10 dakika kaynatıktan sonra,patlıcanları ve bir adet karanfili ilave edin.5 dakika sonra limon tuzunu ekleyin.
Patlıcanların rengi şeffaflaşıp,şurup iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
Ocaktan alıp,sıcak olarak kavanoza yerleştirin

"Darda kaldım diye umutsuz olma,yok iken dünyayı var eden vardır."NEŞET ERTAŞ

SON BAKILAN TARİFLER

Patlıcan Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com