Elma şekerinin yapılışı ve tarifi
* 5 tane orta boy elma (tercih Amasya elması)
* 2 su bardağı dolusu toz şeker
* 5 tane çöp şiş
* 1 su bardağı su
* 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
* 1/2 limonun suyu
* Su, gıda boyası ve şekeri geniş ve derin bir tencere içine koyun
* Ocağın altını açın
* Karıştıra karıştıra 35-40 dk. kaynatın
* Karışım göz göz olana kadar bekleyin
* Ocağın altını kapatın
* Gözenekler kaybolana kadar bekleyin
* Yıkanmış ve kurulanmış sapları ayıklanmış elmalara çöp şişleri tam uç kısmına iyice batırın
* Çöp şişlerden tutarak şerbete batırın
* Elmalar tamamen şekere batırılmalı
* Şekere batırılan elmalar yağlı kağıt üzerine çıkarın
* Soğumaya bırakın
*Soğuyan elmalar dolapta 30 dk. kadar donmasını sağlayın
*Dolaptan çıkan elmaları servis yapın
* Afiyet Olsun...
PÜF NOKTAKLARI:
* Elmalar küçük Amasya yada frik elma dediğimiz elma olursa daha iyi oluyor.
* Elma 5 tane dedim ama 6 tane de oluyor.
* Şerbeti iyice kaynatın, ve biraz ağdalanmasını bekleyin.
* Kıvamını anlamak için, baş parmağınızın tırnağı üzerine minicik bir damla damlatın eğer şerbet akmıyor ve tırnak üzerinde duruyorsa kıvamı olmuş demektir.
* Ben 30-35 dk. dedim ancak bu süre daha fazlada olabilir, bazı şekerler daha geç ağdalaşıyor.
* Elmaları şerbete batırdığınızda üzerinden şerbet akıp gidiyorsa şerbetin biraz daha kaynaması gerek demektir. Biraz daha kaynatıp tekrar şerbete batırın.
* Elmanın üzerinde şerbet (ağdalanan şerbet) tamamen yapışıp üzerinde hemen kurumalıdır.
* Gıda boyasını çok koyarsanız rengi çok koyu oluyor.
* Elma şekerlerini, şerbetin içindeki hava kabarcıkları bitmeden batırırsanız üstü pürüzlü olur. Üzerinin saydam olması için şerbetin kabarcıkları kalmamalıdır.
* Elmalar şerbete batırdıktan sonra yağlı kağıt üzerine koymanızın nedeni yapışmamasıdır.
* Bazı tariflerde glikoz şekeri koymuşlar ama ben denemedim.
* Şerbete fındık, fıstık, hindistan cevizi koyarsanız değişik bir tat elde edersiniz.
* İlave not: Gıda boyası yerine kızamık şekeri veya lohusa şekeri denilen aktarlarda
satılan malzeme kullanılabilir.İçeriğinin ne kadar dogal olduğunu bilmiyorum.
ANALI BABALI ÇOCUK BAĞ ELMASI, ANASIZ BABASIZ ÇOCUK DAĞ ELMASIDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com