Vazgeçilmez lezzet
1 kilo un,tuz
ve yeteri kadar su
Hashasli harci icin :
1 corba kasesi dolusu Afyon hashasi ( hamur isi icin olandan acik renk vede iri )100 gr. yumusamis margarin
1-1,5 su b. kadar siviyag
üzerini yaglamak icin : siviyag
Öncelikle unu bir kaba alip tuzunu koyalim ve yavas yavas su ilave ederek kulak memesinden biraz daha civik bir hamur yoguralim ve iyice yoguralim hamur elimizden ciksin yogururken. Daha sonra hamuru yarim saat 1 saat kadar dinlendirelim ve hamuru 8 veya 10 esit parcaya bölüp beze yapalim ve sofra bezinin altina alalim. Bu arada hashasi bir kaba alip margarini ilave edelim ve 1 su bardagi siviyagimizi ekleyip karistiralim kivami sürülebilir kivamda olmali yeterli gelmesse biraz daha siviyag ekleyebilirsiniz. Simdi bezeleri servis tabagi büyüklügünde acip üzerine biraz hashasli harctan sürelim daha sonra bi kenarini ortaya dogru katlayip üzerine tekrar biraz harc sürelim ve diger kenarini üzerine katlayarak kapatip biraz daha harc sürelim, simdi uzunlamasina olan hamura tekrar hashas sürüp önce bir ucunu ortaya dogru katlayip sonra diger ucunuda bunun üzerine kapatip kenarlarini elimizle sikistirip tekrar sofra bezinin üzerine beklemeye alalim, bütün hamurlari bu sekilde bitirdikten sonra acma ve pisirme islemine baslayabilirsiniz simdi hamurlari dikkatlice tepsi büyüklügünde acin ve sacin üzerine yerlestirin sacin üzerinde bir tarafi cok hafif kizarinca cevirin ve yaglama islemine baslayin, simdi bir firca yardimi ile bu hafif kizaran tarafa siviyag sürün sonra tekrar cevirin ve diger tarafina yag sürün sonra tekrar cevirerek bu sekilde her tarafini nar gibi kizartin
Mutluluğu bulmak için değil, paylaşmak için evleniliɾ. Biɾ şeyleɾ almak için değil, veɾmek için sevilir... ~ Konfüçyüs ~
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com