Dondurucuya konulan domateslerle yapıldı.
8 adet dondurucuda Saklanmış domates,
8 adet yeşil biber,
1 adet orta boy soğan,
1 çay kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı sıvı yağı,
5 adet yumurta.
Soğanı ve biberi ince ince doğrayalım.
Sonra sıvı yağında pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine pul biberi ilave edip karıştıralım.
Daha sonra ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip karıştıralım. (isteyen domatesin kabuklarını soyabilir)
Tuzu ilave edip tekrar karıştıralım.
Orta ateşte üzeri kapalı bir şekilde domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Domatesler iyice yumuşadıktan sonra yumurtayı kıralım.
Yumurtayı spatula ile domatesin üzerine doğru yayalım.
Yumurta pişince ocaktan alalım ve sıcak servis yapalım.
Bir ekmeği son lokmasına kadar yemeyi, bir de ağız dolusu gülmeyi unutma hiçbir zaman. Nazım Hikmet
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com