Köfte en çok patatesle yakışıyor.
500 gr kıyma,
1 kuru soğan, (rendelenmiş)
3 dilim ekmek içi,
2 çay kaşığı köfte harcı,
Yarım çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı pul biber,
Yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
ince rendelenmiş 1-2 diş sarımsak,
3 adet orta büyüklükte patates,
1 tutam ince kıyılmış maydanoz,
2 adet kabuğu soyulmuş ve kare doğranmış domates,
4-5 adet çarliston biber,
1 su bardağı su.
(Kıyma yağsız ise yarım çay bardağı zeytin yağı)
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Sosu için;
Tuz,
1 yemek kaşığı biber salçası.
Ekmek içi yoğurma kabının içerisine alınır ve çok az şu ilavesi ile hamur kıvamına getirilir.
Üzerine kıyma, baharatlar, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça ve ince kıyılmış maydanozlar ilave edilip, kıvamlı bir hal alıncaya kadar iyice yoğurulur.
Hazırlanan köfte harcından parçalar kopartılır ve parmak büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Patatesler soyulur ve elma dilimi şeklinde dilimlenip, kızgın sıvı yağın içerisinde kızartılır.
Biberler yıkanıp, ortadan ikiye bölünüp aynı yağın içerisinde kızartma işlemine devam edilir.
Son olarak köfteler de arkalı önlü olarak kızartılıp hazır edilir.
Kızarmış köfte ve patatesler, genişçe bir fırın tepsisinin içerisine konulur.
Kızartılmış olan biberler de aralarına yerleştirilir.
3-4 yemek kaşığı sıvı yağın içerisinde salça ve domatesler çok az tuz ilavesi ile 2 dakika kadar kavrulur.
Ardından 1 su bardağı su ilave edilir ve kaynayınca ocaktan alınıp, tepsideki izmir köftenin üzerine gezdirilerek dökülür.
Önceden ısıtılan 200° fırında 20 dakika kadar pişirilir
Yanlış kişinin gitmesine izin vermezseniz doğru kişiyi asla bulamazsınız. OPRAH WINFREY
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com