Mantı yapımı kesinlikle herkesin abarttığı kadar zor değil
3 su bardağı un+1 yemek kaşığı un,
1 adet yumurta,
2 çay kaşığı tuz,
3/4 su (1 su bardağından 1,5 parmak eksik su).
250 gr kıyma, 1 adet küçük soğan rendelenmiş, Tuz, Karabiber.
Yoğurtlu Sosu İçin: 12 yemek kaşığı tepeleme yoğurt, 4 diş sarımsak, Biraz tuz. Salçalı Sosu İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı (silme) salça, Pul biber, Nane, Sumak
İçi için; bir kaba kıymayı, tuzu, karabiberi ve rendelenmiş soğanı koyup karıştıralım.
Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında hamuru hazırlayana kadar tutalım.
Hamuru için; bir kaba unu koyalım ve ortasını açalım.
Ortasına yumurtayı, tuzu ve azar azar unu ilave edip hamur iyice özleşene dek yoğuralım. (sert bir hamur olacak)
Üzerini örtelim ve 30 dakika kadar dinlendirelim.
Hamuru 4 eşit bezeye ayıralım. (hamur açtığım tahta çok büyük olmadığı için bu şekilde yaptım)
Eğer büyük yufka açamam diyorsanız hamuru daha küçük bezelere ayıralım ve daha küçük yufkalar açalım.
Hamuru un serptiğimiz tezgahta oklava ile açalım.
Yufkayı açarken oklavaya yapışırsa hafif un serpip açmaya devam edelim.
Açtığımız hamur yeterli büyüklüğe ulaştığında bıçak yardımıyla ya da pizza kesici yardımıyla hamuru bölelim.
Önce yukarıdan aşağıya şeritler kesip ardından yatay şeritler keserek kare parçalar elde edelim.
Hamuru açtıktan sonra kıymalı harçtan ufak ufak alıp kare şeklinde kestiğimiz hamurların ortasına koyalım.
Bu işlemde bittikten sonra kare hamurların uçlarını karşılıklı olarak birleştirelim.Yoğurtlu sosu için; bir kaba yoğurdu, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ilave edip iyice çırpalım.
Tencereye su koyup kaynatalım.
İçine tuz ilave edip karıştıralım.
Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir)
Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim.
Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım.
Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim.
İçine salçayı ilave edip karıştıralım.Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim.
Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim.
Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım.
Yaşamaya zaman ayırın, zira zaman bunun için yaratılmıştır. Wolfgang Van Goethe
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com