YAPRAK SARMASINI HERKES FARKLI YAPAR.BÖLGEDEN BÖLGEYE BİLE DEĞİŞİR
Yarım kg taze asma yaprağı.
İçi İçin:
2 çay bardağı pirinç,
1 çay bardağı kırılmış yarma (aşurelik bulgur),
100 gr kıyma,
1 adet soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
1 demet maydanoz veya dereotu,
Tuz,
Karabiber,
2 çay bardağı pirinç,
1 çay bardağı kırılmış yarma (aşurelik bulgur),
100 gr kıyma,
1 adet soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
1 demet maydanoz veya dereotu,
Tuz,
Karabiber,
Taze asma yapraklarını su da biraz haşlayalım.
Haşlanan yaprakları soğuk suya koyalım.
Sonra süzgece alıp suyunu süzdürelim.
İçi için; zeytin yağında ince ince doğradığımız soğanı kavuralım.
Üzerine kıymayı ilave edip kavuralım.
Salçayı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Daha sonra pirinci ve yarmayı koyup karıştıralım.
İç malzememiz iyice kavrulduktan sonra içine baharatları, tuzu ve ince ince kıydığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.
Yaprağın orta kısmına 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyalım ve yaprağı saralım.
Tencerenin dibine boş yaprak serelim ve üzerine sardığımız sarmaları yerleştirelim
Sarmaların üzerine kalan zeytin yağını gezdirerek dökelim.
Sarmmaların üzerine tabak yerleştirelim.
Sarmaların üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave edelim.
Kısık ateşte sarmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
Domates sosu için; tereyağını eritelim.
Üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ilave edip iyice karıştıralım.
Pişen sarmaları servis tabağına alalım.
Sarmaların üzerine domates sosunu döküp servis yapalım
Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz. Mustafa Kemal Atatürk
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com