Bağışıklık sistemimizi güçlendiren lezzetli bir yemek
1 kilo kemikli et
2-3 tane orta boy patates
2-3 tane orta boy havuç
3 tane orta büyüklükte kuru soğan
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
7 su bardağı su
2 tane limon suyu
Kemikli et tencereye sığacak şekilde parçalara bölündükten sonra geniş bir tencereye alınır. İlk önce kısık ocakta kemikli et bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine 7 su bardağı kaynar su eklenir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve birkaç parçaya bölünür. Diğer sebzelerde aynı şekilde soyularak iri doğranıp tencereye eklenir. Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Normal tencerede 1 saat, basınçlı tencerede ise yarım saat kadar pişirilir. Pişme süresi tamamlanınca etin pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra içine 2 adet limon suyu eklenir. Kemikli et haşlama servis için hazır.
Instagram Etiketleri :
Hakiki sevgi anlayıştan doğar.. Buddha
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com