ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Patlican salatasi

Herse veya abugannis de denir.

Herse veya abugannis de denir.

Malzemeler

2-3 adet patlıcan
1-2 domates
3-4 adet kırmızı yağ biberi
3-4 adet yeşil çarliston biber
Soğan (isteğe bağlı)
Tuz
Sirke
Sarımsak
Zeytinyağı

Yapılışı

ilk önce közde ya da ocakta sırasıyla patlıcanları, biberleri közleyin. Kabukları pişip kararan patlıcan ve biberleri eliniz yanmaması ve kolay soyabilmeniz için, piştikten sonra su dolu derin bir kaseye alabilirsiniz.
Daha sonra patlıcan ve biberleri soyup, kesme tahtasında ince ince doğrayın, hatta patlıcanları doğramak yerine çatal yardımı ile tel tel ayırmak Patlıcan Salatası için yapılan orjinal bir sunum biçimidir.
Daha sonra domatesi de soyup küçük küçük doğrayın. Eğer soğan eklemeyi tercih ediyorsanız, soğanları da minik minik doğrayıp ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra, üzerine sızma zeytinyağı, tuz, sirke ve rendelenmiş sarımsak ya da sarımsak granülü ekleyin. Konuklarınıza sunabileceğiniz herkesin çok sevdiği Patlıcan Salatası Herse Tarifi hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetlidir. ☉☉(herse lapa veya çok pişmiş demektir.)☇☇☇☇

SON BAKILAN TARİFLER

Patlican salatasi

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com