ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Firinda patates kızartması

Hem kolay hem lezzetli ve sağlıklı

Hem kolay hem lezzetli ve sağlıklı

Malzemeler

3 adet orta boy patates (ince kabuklu taze)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı pul biber
tuz

Yapılışı

Patatesleri fırça ya da temiz bir sünger yardımıyla bol suda yıkayın.
Yıkadığınız patatesleri olabildiğince eşik boyutlarda dilimleyin. Elma dilim için önce ortadan bölün, sonrada her parçayı tekrar ortasından bölün.
Bir kap içinde yağ, tuz ve baharatlarla iyice karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın

SON BAKILAN TARİFLER

Firinda patates kızartması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com