Erzurum Yöresine ait bir köftedir.
Köftesi İçin Malzemeler
* 1 kg orta yağlı dana kıyması
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan (rende)
* 4 yemek kaşığı dolu dolu un
* 1 yumurta
* Tuz, karabiber, pul biber
Sosunun Malzemesi:
* 4 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça ( biber veya domates size kalmış)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 limonun suyu
* Tuz
* 2 su bardağı su
Kızartmak İçin:
* Çok az sıvı yağ
* Tava
* İnce kıyılmış maydanoz
* Köfte malzemelerinin tamamını geniş bir kabın içinde iyice yoğurun
* İyi yoğurulan köfteler daha lezzetli olur
* Ceviz büyüklüğünde iri iri köfteler yapın
* Köfteleri az yağda biraz kızartın
* Büyük bir tencerede soğanları yağın içinde iyice kavurun
* Salçayı ilave edin kavurmaya devam edin
* Doğranmış domatesleri salçalı soğanların üzerine dökün
* Biraz daha kavurun
* Tuzunu ilave edin
* Üzerine 2-3 su bardağı su dökün
* Kaynamaya başlayınca içine köfteleri atın
* 5-10 dk. soslu su içinde pişirin
* Üzerine bolca maydanoz kıyın
* Sıcak sıcak servis yapın
,* Afiyet Olsun
NOT:
* Köftenin iyi yoğrulması çok önemlidir.
* Tuz, baharat ,yağ miktarları ve çeşidi size kalmıştır.
* Yemeğin salça miktarını kendiniz ayarlayın
* Erzurum yöresine ait bir yemektir.
* Limon ekşisi size kalmıştır.
* Yemeğin suyu fazla olmamalıdır.
* Kısık ateşte pişmelidir.
ÇAKALLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ, ARSLANLARIN AYAĞA KALKANA KADARDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com