Salata yapmanında püf noktaları vardır.
SALATA YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
* Güzel bir salata yapmak için mutlaka püf noktalarına dikkat edin.
* Göze ve damağa hitap eden salatalar daha lezzetli olur.
* Öncelikle salata yapacağınız malzemelerin taze olması gerekir.
* Salata malzemelerinin çok iyi yıkanması gerekir.
* Gerekirse sirkeli suda 5-10 dk.bekletin
* Salata malzemelerinin yapmadan önce mutlaka kuru olması gerekir.
* Salata kurucularından veya süzgeçlerde kuru hale getirin.
* Uzun süre buzdolabında kalmış salata malzemelerini buzlu suda bekleterek tazeleyenin
* Malzemeleri salata çeşidine göre büyük veya küçük doğrayın.
* Marul gibi malzemeyi elle doğrayın
* Haşlama yapılacak salataları buharda haşlayın
* Rendelenecek malzemeleri rendenin iri tarafı ile rendeleyin
* Salatayı erken yaparsanız sosunu hemen dökmeyin
* Lezzetli salatalar için sos 10 dk. önce dökülmelidir.
* Tuz en son ilave edilmelidir.
* Erken yapılan salatalar buzdolabında sos dökülmeden ağzı kapalı bekletin
* Salata sosla özleşmesi için iyi karıştırmalıdır.
* Salataya konulacak soslar başka bir kapta karıştırarak dökün
* Cam kavanozlar işinize yarar
* Sosu yaparken önce kabın içine zeytinyağını koyun üzerine diğer malzemeleri ilave edin
* Sos için zeytinyağ, tuz, sirke, limon suyu, hardal, yoğurt,sarımsak,mayonez, nar ekşisi, karabiber, ketçap gibi malzemeler konulur.
* Çeşitli peynirler tavuk etleri,ton balığı salatalara lezzet katar.
* Salata için seçilen malzemelerin dayanıklılık süresine göre yıkanmalı
* Yeşil ve siyah zeytin salatalar için lezzet katar.
* Salataya konulacak yeşil ve kuru soğanlar en son koyun.
* Kuru soğan doğranıp tuz ile ovularak salataya koyun
* Meyve salatalarının üzerine kararmaması için limon suyu dökün.
* Salata basit ama yapılması özen isteyen bir lezzettir.
* Süslemek sizlerin zevkine kalmıştır.
* Salatalar taze , haşlayarak , ezilerek , rendeleyerek , püre, turşu, salamura olmak üzere çeşitleri vardır.
İLMİYLE AMEL ETMEYEN HOCA, BÜLBÜL GİBİ ÖTSE DE KARGAYLA BİR TUT.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com