Dondurucunun kolaylıkları vardır.
Mevsimindeki gıdaları , mevsimi olmayan zamanlarda tüketmek için derin dondurucuya ihtiyaç duyarız.Derin dondurucu ve koyacağımız gıdaları daha pratik yöntemlerle kullanmak için püf noktaları vereceğim.
DERİN DONDURUCU İÇİN PÜF NOKTALARI:
*. Derin dondurucuya konulacak sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalıdır.
* Çürük ve yaralı bereli gıdalar konmamalıdır.
* Hijyenik koşullara uyulmalıdır.
* Her sebzenin ve meyvenin derin dondurucuya koyulma mevsimi vardır.
* Sebze ve meyveleri mevsiminde derin dondurucuya koymak gerekir.
* Buzdolabınızın -18 derecede çalışması gerekmektedir.
* Elektrik kesintisinde veya arızada 20-24 saat bu ısıda korunur.
* Derin dondurucuda plastik kaplar, cam şişeler,alüminyum kağıtlar ve genleşen kaplar kullanılmamalıdır.
* Silikon kaplar ve özel poşetler kullanılmalıdır.
* Her gıdanın dondurma sonrası kullanım süresi farklıdır.
* Bu yüzden dondurulan malzemelere tarih atarsanız kolaylık olur.
* Etleri ve tavuğu birbirinden uzak veya ayrı raflarda dondurun.
* Etler en fazla 6 ay saklanmalıdır.
* Donan malzemeyi açmak için akşamdan dolap kısmına indirin.
* Yada mikro dalga fırınlarında çözdürün.
* Hiç bir gıdayı çözdükten sonra tekrar dondurmayın.
* Bazı sebzeler veya meyveler şok veya direk olarak dondurulur.
* Şoklama kaynama suyuna atılan gıdaların çıkarılıp soğuk suya tutmaya denir.
* Çok büyük kaplar yerine daha küçük kaplar tercih edin.
* Porsiyonları küçük tutun.
* Şoklanan gıdalar havlu kağıt ile iyice kurulanıp dondurulmalıdır.
* Dondurucuya konulan kapların ağzı iyi kapatılmalı veya sıkıca bağlanmalıdır.
* Mümkünse bütün gıdaları mevsiminde tüketin..
* Dondurduğunuz gıdaları yemeğiniz dileklerimle..
ÖLÜSÜ OLAN BİR GÜN, DELİSİ OLAN HER GÜN AĞLARMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com