Hamsiye pilav yakışır.
* 2 kg.kılçıkları çıkarılmış hamsi
* 3 su bardağı pilavlık pirinç
* 3,5 su bardağı su
* 2 büyük kuru soğan(incecik doğranmış)
* 1 avuç dolmalık fıstık
* 1 avuç kuş üzümü(önceden ıslatılmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* Karabiber, pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
Soğanları yağda içinde kavurun. Fıstıklarda ilave edin kavrulmaya devam edin. Pirinçi tercihe göre tuzlu sıcak suda bekletin, sudan çıkarın süzün pirinçleri tencereye koyun,pirinçleri saydamlaşana kadar kavrun. İçine yeşillikler hariç diğer malzemeleri ilave edin ve üstünü geçecek kadar suyu koyun, pilav gibi pişirin, tencere ocaktan indirince içine yeşillikler koyun. Yuvarlak büyük borcamın tabanı ve kenarları tereyağ ile yağlayın ve hamsilerin sırtları alta gelecek şekilde dizi,. ortasına soğuyan pilav yerleştirin ve pilavın üzerini hamsilerle kaplayın. 180 derecede ısıtılmış fırına koyarken üzerine biraz tereyağ koyun. Alt üst kızarana kadar fırında pişirin.Sıcak sıcak dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
*
*Hamsili pilav çok güzel bir pilav çeşididir.
* Hamsilerin kılçıkları kalmamalıdır.
* Baharatlar ve yeşillikler tercihe göre değişir.
* Zeytinyağlı dolma içi gibi pilav hazırlanır ve pilavın bir gece dolapta bekletilirse daha lezzetli olur.
* Dolapta bekletmeden yapılabilir.
* Hamsili pilavın pilavı iç pilav gibi yapılır.
* Zeytinyağlı dolma içi gibi de olur.
* Bol baharatlı ve yeşillikli olması lezzet katar.
* Tuz ,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
*Koyacağınız yeşillik çeşitleri zevkinize kalmıştır.
* Hamsi bol olunca daha lezzetli olur..
* Tepsinin tamamı ve üstü hiç açık kalmamalıdır.
* Sıcak sıcak yenilirse daha güzel olur.
* Bol yeşillikle yenmelidir.
* Üzerine mutlaka tereyağ ilave edilmelidir.Parlak olur.
* Tereyağ daha güzel bir lezzet katıyor.
AÇMA KUTUYU SÖYLETME KÖTÜYÜ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com