Ispanak çok güzel bir renk veriyor.
* 3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı dolusu haşlanmış ıspanak (rondodan geçirilmiş)
:* 1 paket krem şanti * 1 su bardağı soğuk süt
Ispanakları yıkayıp az suda haşlayıp suyunu süzün ve robottan geçirip püre haline getirin, diğer tarafta krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve dolaba koyun. Kek malzemelerinin kuru olanlarını bir kapta karıştır, başka bir kapta sıvı malzemeleri iyice çırp ve birbirine karıştır, üzerine ıspanakların 4/3 nü içine koy ve tekrar karıştır istediğin bir kalıba yağlı kağıt yay,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk.pişir.
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye ayır( kekin kenarlarından azıcık keserek ayır )arasına krem şantinin yarısın koy,kalanı üzerine bir spatül ile iyice krem şanti ile süsleyin. En üste kalan ıspanağı kek parçaları karıştırıp üzerine serpin,dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Bu kek şan fıstıklı keke benziyor.
* Ispanağı çok az yağda kavurarak robotta çekebilirsiniz.
* Ben haşlamayı ve iyice suyunu sıkmayı tercih ediyorum.
* Kekinizi istediğiniz kek kalıbında pişirebilirsiniz.
* Kekin kenarlarını alırken keki bozmadan, kek parçasını almaya çalışın
* Arasına isterseniz meyvede koyabilirsiniz.
* Kekiniz fırında sizi fazla üzmeden çok güzel olarak pişiyor.
* Kekin kabarmasında pek problem olmuyor
* Kek pişirme püf noktalarına bakabilirsiniz.
* Krem şanti paketlerinden 2 paket çıkıyor sadece birini kullanın,krem şantinizi yaparken sütü yavaş yavaş koyarsanız daha güzel kıvam elde edersiniz.
* Süt kıvamında olursa krem şantinizde tam kıvamında olur.
NEREN AĞRIR, ORAN BAĞIRIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com