Bayat ekmekleri atmayın
* 8 dilim kepekli bayat ekmek
* 3-4 tane yumurta
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığından az un
* Az bir miktar kırmızı pul biber ve karabiber
* Bir çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kadar karbanot
* 4 tane iri kesilmiş taze kaşar dilimi
Kızartmak için:
* Kızartma tenceresi ve sıvıyağ
: Peynir hariç bütün malzemeleri iyice çırpın, çırpılan malzemeyi 10 dk. dolapta dinlendirin. İki dilim ekmek arasına bolca taze kaşar koyarak, çırpılan malzemeye iyice batırın, kızgın yağda alt üst kızartın. Sıcak sıcak domates ve maydanoz ile servis yapabilirsiniz...
NOT:
* Yumurta sayısını yapacağınız miktara göre değiştirebilirsiniz.
* Bazen ekmekleri önce biraz sütle ıslatıyorum ama biraz yumuşak oluyor, ekmek çok bayat ise bu yolu tercih ediyorum.
* Yumurtaya konulan maydanoz çok güzel bir lezzet katıyor. İstenilerse taze nane veya dereotu da konulabilir.
* Yumurta karışımına istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz.(pul biber, karabiber, kekik nane gibi)
* Ekmek arasına koyacağınız peynir dil peyniri de olabilir.
* Kaşar peyniri koyacağınız zaman taze kaşar tercih edilmelidir.Eski kaşar çok çabuk eriyor ve şekilleri güzel olmuyor.
* Ekmek arasına kaşarla birlikte salam dilimleride konulabilir.
* Sıcak sıcak yerken ketçap ve mayonez de kullanabilirsiniz.
* Ekmekleri kızarttıktan sonra kağıt havlu ile fazla yağını alabilirsiniz.
* Ekmekleri kızarttıktan sonra ortadan keserek servis yaparsanız içindeki kaşarı görebilirsiniz.
* Ben evdeki kepekli bayat ekmek ile yaptım, sizler taze ekmekle de yapabilirsiniz.
* İstenilirse tost ekmekleri ile de yapılabilir. Kesilince çok güzel üçgen yumurtalı tostlar oluşuyor.
* İstereniz tost makinanızın kirlenmesini göze alıp, tost makinasında da yapabilirsiniz, lezzeti kızartma kadar güzel olmuyor, yine de fena olmuyor....
* Bizler için biraz ağır bir lezzet ama;
* Çocuklar için çok besleyici ve lezzetlidir.
SEVGİNİN SAHTESİ OLURMUŞ, NEFRETİN SAHTESİ OLMAZMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com