Mayalı hamurdan yapılır
* 4 su bardağı elenmiş beyaz un veya kepekli un
* 1 paket kuru maya veya 1/2 paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Ilık su
Kızartmak İçin:
* Büyükçe bir kızartma tenceresi
* Bol miktarla sıvı yağ veya zeytinyağı
* 300 gr dana kıyması * 1 adet çok ince kıyılmış kuru soğan * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz * 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya su * Tuz, karabiber, pul biber
Hamurun Yapılışı:
Unu, tuzu,şekeri yoğurma kabına alın iyice karıştırın üzerine azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ve iyice yoğurun, hamurun üzerini örtün ve bir poşete koyun 1-1,5 saat kadar mayalanması için bekletin.
Kıymalı İç Malzemesinin Yapılışı: Kıyılmış soğanı bir kap içinde elinizle yoğurun üzerine kıymayı ve baharatları, maydanozu,tuzu ve baharatları koyun karıştırın içine biraz su veya sıvı yağ ekleyin iç malzemesi hazır olmuştur.
Yapılışı:
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde un yardımı ile oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açın içine kıymalı harçtan koyun yarım ay şeklinde kapatın kenarlarını bastırın kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Anadolu'da her bölgesinde yapılan bir börektir.
* Mayalı hamurdan yapılan bu börek çok lezzetli oluyor.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* İç malzemesini kendinize göre değiştirebilirsiniz.
* İsteyen kıymayı ve soğanı kavurarak koyabilirsiniz.
* Patatesli,ıspanaklı,pırasalı,soğanlı,peynirli yapabilirsiniz
* Yağ çok kızgın olmalıdır.
* Hamurlar un ile açıldığından yağ hemen unlanır o yüzden börekleri iyice çırparak yağa atın.
* Yağ unlanırsa yeni yağ koyun.
BİR FİNCAN KAHVENİN HATIRINI SAYANLAR ASİ DE OLSA; SAKİ DE OLSA MERT İNSANLARDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com