Bolu ve Anadolu`nun Her yeri
Hamur Malzemeleri:
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 12 çay bardağı elenmiş beyaz un ( 500 gr)
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 yumurta
* 4-5 çay bardağı ılık su
* Araları İçin:
* 250 gr kadar erimiş tereyağ veya margarin
* 6-7 tane haşlanmış ezilmiş patates * 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı * 2 tane incecik doğranmış kuru soğan, * 500 gr az yağlı kıyma * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber * İsteyen İnce maydanoz kıyarak ekleyebilir.
* Çırpılmış 1 tane yumurta * 1 tatlı kaşığı susam
Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur haline getirin ve yarım saat nemli bez altında dinlendirin, bir tencere içine iç malzemesinin yağını koyun soğanları kavurun içine kıymayı koyun ikisini birden yeniden kavurun, ezilmiş patatesleri baharat ve tuzu koyun iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın, dinlenen hamuru iki bezeye ayırın her bezeyi büyük bir servis tabağı büyüklüğünde açın içine fırça ile bolca yağ sürün
bohça şeklinde kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin, hamurları yeniden açın ve yine yağlayın, yie dolapta bekletin, en son aşamada hamurlar tepsiniz büyüklüğünde açın birini altına arasına patatesli malzemeden koyun üzerine diğer hamuru kapatın, üzerine yumurta sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, dilimleyerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* KÖMBE Anadolunun her yöresinde yapılan bir börek çeşididir.
* Kömbe yöresine göre mayalı veya mayasız yapılabiliyor.
* Anadolu da saç üzerinde yapılmaktadır.
* Bazı yörelerde alt üst böreği deniyor.
* İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* Yağ oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Tuz ve baharat miktarı size kalmıştır.
* İsteyen kıymalı patatese kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.
TARİH, KAİNATIN VİCDANIDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com