İster kızartın ister fırınlayın
* 3 adet hazır yufka ( ben kuru köy yufkası ile de yapıyorum)
Kızartmak İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* Bolca galeta unu
İç Malzemesi:
* 200 gr yağsız kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay bardağı ince bulgur
* Bulguru ıslamak için 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı iç ceviz
* 1-2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1/2 ince kıyılmış maydanoz ( isteğe bağlı)
* Tuz, karabiber,kimyon ve istediğiniz baharat çeşidi
Böreğin İçine Sürülecek Malzeme: ( Fırında pişirirseniz gerekecek, kızartma yaparsanız gerek yok) * 1 su bardağı süt * 1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin: ( Fırında pişirilecekse gerekli) * 2 adet çırpılmış yumurta sarısı * Bolca galeta unu
İç Malzemesinin yapılışı:
*Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatın
* Geniş bir tavada istediğiniz yağ çeşidi ile soğanları iyice kavurun
* Salçayı koyun bir kaç kez kaşıkla çevirin
* Soğanlara kıymaları ilave edin ve en az 5 dk. kavurun
* Cevizleri isterseniz kavurun, ister kavurmadan irice döverek kıymaya ilave edin
* Bulguru ve baharatları kıymaya ilave edin iyice karıştırın
* En son maydanozları ilave edin karıştırın ocağın altını kapatın
* Soğuması için bekleyin
Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgenlere ayırın ( 8 veya 12 parça)
* Ben bir yufkadan 8 tane üçgen keserek böreği yapıyorum
* Üçgen parçaların geniş kısmına bolca malzeme koyun
* Kenarlarını kıvırarak sigara böreği gibi sarın
* Ucunu su ile ıslatarak yapıştırın
* Fırında pişirilecekse yufkaları sarmadan üzerine bolca sütlü yağ sürün
Kızartmak İçin:
* Sarılmış börekleri önce çırpılmış yumurtaya batırın sonra galeta ununa batırın
* Kızgın yağda arkalı önlü kızartın
Fırında Pişirmek İçin:
* Aynı işlemi yaptığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
* 180 derecede en 35-40 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
*Afiyet Olsun
ALLAH\'IN BİLDİĞİ KULDAN SAKLANMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com