Taze Barbunyaya Doyum Olmaz
* 1kg ayıklanmış taze barbunya
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1-2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzerine koymak için 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Öncelikle tane barbunyayı bol su içinde siyah rengi çıksın diye 10 dk. haşlayın, normal tencere yada düdüklü tencere içinde kızgın yağ içinde soğanları ve domates hariç diğer bütün malzemeyi kavurun,üzerine suyunu süzdüğünüz barbunyayı , domatesleri, tuzunu, şekerini koyun üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin, 45-50 dk normal tencerede düdüklü tencerede altını kıstıkdan sonra 30 dk. iyice pişirin.Barbunyalar pişince üzerine maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT
* Piştikten sonra biraz zeytinyağı ilave ederim, parlak ve lezzetli olur.
* Zeytinyağlı yemekleri bir gece buzdolabında bekletir sonra yeriz
* Ben baklayı düdüklü tencerede pişiriyorum.
* Düdüklü tencereyi dikkatli kullanmak gerekir.
* Düdüklü tencerenin buhar ve düdüğünü iyi takip etmek gerekir.
* Düdüklü tencerenin kullanma talimatlarını dikkatli okuyup, kullanın.
* Düdüğü yani buharı çıkınca düdüğünü kapatıp, ötmeye başladıktan sonra ocağı kısar ve 30 dk. daha pişiririm.
* Düdüklü tencerenin kapağını tencere soğumadan açmam.
AKLINA GELENİ İŞLEME, HER AĞACI TAŞLAMA
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com