Baklava yufkası ile börek çok lezzetli oluyor.
* 26 tane baklavalık yufka
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı kadar çörek otu veya susam
* 1 yumurta(üzerine sürmek için)
* 500 gr ıspanak(yıkanmış doğranmış) * 1 tane kuru soğan(incecik doğranmış) * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * 200 gr kadar kavrulmuş kıyma * Tuz, karabiber
Soğan yağda kavrulur, üzerine ıspanaklar ilave edilerek kavrulur.Üzerine daha önceden kavrulmuş kıyma eklenir.Tuz ve karabiber konur,soğuması beklenir.Yufkaları sarmak için tezgah üstüne bir gazete yayılır,Su ve yağ bir kase içinde karıştırılır.İki yufka arasına bu yağdan biraz sürülüp istediğiniz şekilde yufkanınızı sarabilirsiniz, sarılan yufkalar yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu veya susam serpilir. 180 derecede 40-45 dk. pişirilir.Sıcak sıcak servisi daha lezzetli oluyor...
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Baklavalık yufka kullandıktan sonra diğer yufkalar çok kalın geliyor.
* Baklavalık yufka tuzsuz olduğundan iç malzemenin tuzunu biraz fazla koymak gerekiyor.
* Peynirli yaparken tuz ilavesi gerekmiyor.
* Yufkaların kurumasını engellemek için çok çabuk sarmanız lazım.
* Yufkaları saracağınız yere mutlaka gazete veya temiz bir bez yayın.* Yufkaları sararken kenarları kurusa da siz sarmaya devam edin.
* Sararken çok ince olduğu için hemen parçalanabiliyor.
* Yufka aralarına yumurta, yoğurt ve yağ karışımıda konulabiliyor.
* Aralara az sıvı konulursa daha iyi oluyor.
* Yufkaları 2 kat yerine 3 kat da sarabilirsiniz.
* İstediğiniz çeşit iç malzeme koyabilirsiniz.
* Peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı gibi....
* Yufkayı kol böreği gibi, uzun uzun, kat kat, gül gibi, burma ,sigara böreği gibi şekillerde sarabilirsiniz.
* Börek piştikten sonra keskin bir bıçakla kesmenizi tavsiye ederim çümkü zor kesiliyor.
* Yufkaları alırken tarihine dikkat edin, genelde büyük marketlerin hepside bulunuyor. * Ben ''İREM ''diye bir marka kullandım memnun kaldım.
* Benim aldığım pakette 55 tane yufka çıkıyor ve iki tepsi oluyor.
AKARKEN DOLDURMAK GEREKİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com