Gül biberleri kahvaltılık hale geldi
Malzemeler:
* 1 kg şişko kırmızı biber
* 1 avuç tane karabiber
* Tuz, şeker,zeytinyağı,sirke,sarımsak
Her Biber İçin:
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 diş sarımsak
* 2 tane tane karabiber
kırmızı biberleri yıkayın sonra içlerini çıkartın ve fırın tepsisine dizin. Her biberin içine 2-3 tane karabiber, bir çay kaşığı sirke, tuz, şeker, zeytinyağı ve soyulmuş bir diş sarımsak koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında yağlı kağıt yayılı tepside altı üstü kızarana kadar pişirin. fırından çıkardığınız pişmiş gül biberleri temiz konserve kavanozuna sıcak sıcak sıra ile yerleştirin ve şişenin kapağı iyice sıkıştırarak kapatın.(kapak mutlaka yeni olmalıdır)Ters çevrilerek bir gece bekletin, ister hemen açın yiyin ister bekletin kışın yiyin.
Afiyet şeker olsun.....
NOT:
* Gül biberlerin tam zamanı bence kaçırmayın.
* Çok lezzetli,sunumu çok güzel bir kahvaltılıktır.
* Konserve kavanozunu açınca hepsini kullanmazsanız buzdolabında bekletin.
* Yarım kiloluk kavanoz 7-8 tane alıyor.
* Biberlerin iyi pişmesi gerekir.
* Kavanozunuz mutlaka dezenfekte edilmelidir.
* Kavanoz kapağı yeni olmalıdır.
* Kavanozu iyice sıkıştırarak doldurun.
* Soğuduktan sonra siniyor.
* Kavanoza koyarken maşa ile koyun eliniz yanmasın.
* İsteyen kahvaltıda çıkarır yer.
* İsteyen kavanozdan çıkarınca içine peynir, patates,patlıcan ezmesi doldurarak servis yapabilir.
* Meze olarak masaları süsleyebilir.
* Biberleri yerken turşu olmadığını göreceksiniz.
* Şiddetle tavsiye ediyorum..
* Bursa ve yöresinde bol miktarda gül biber bulunuyor.
AĞARAN BAŞ VE AĞLAYAN GÖZ GİZLENEMEZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com