Makarnayı Köfte ile beraber pişirdik
* 1 paket makarna
* Haşlamak için bol tuzlu su
* 1-2 damla zeytinyağı
İçi İçin:
Ispanak Malzemesi:
* 1 tane küçük küçük doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 demet yıkanmış doğranmış ıspanak
* 1 kase rende kaşar
* Tuz,karabiber,pul biber
Beşamel sosu:
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* 4 su bardağı soğuk süt
* Tuz, karabiber
Köftesi İçin:
* 250 gr yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
* 1-2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber
Üzeri İçin:
* 1 kase rende kaşar
* Beşamel sos ( ayrıca yapılacak)
Öncelikle ıspanakları soğan ile kavurun , başka bir tencerede unu kavurarak beşamel sosu hazırlayın, içine ıspanakları koyun çevirin, içine kaşar koyun bu malzemeyi kenara koyun, kıymayı yoğurun küçük küçük köfteler yapın az yağda kızartın, makarnaları bol tuzlu suda haşlayın, haşlanan makarnaları yağlanmış bir kaba dizin içlerini ıspanaklı harçla doldurun, üzerine köfteleri doldurun,üzerine yeniden yapılan beşamel sostan bolca dökün üzerine kaşar rendesi koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin,yanında istediğiniz bir sosla servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Makarnayı İtalya dan almıştım.
* Değişik geldiği için sizler için pişirim sundum.
* Beşamel sosu ister iki defada yapın,ister bir kez yapın yarısını ayırın.
* Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen başka alternatifler düşünebilir.
* Boş hali mantı makarnanın çok büyük şekli.
* Türkiye'de hiç görmedim.
* İçi doldurulunca çok lezzetli oldu..
BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com