Tavuk Mantıya yakışıyor.
* 500 gr. un (2 subardağı)
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 tane haşlanmış küp küp doğranmış tavuk gögsü
* 2 yemek kaşığı yağ
* Alabildiği kadar su
* 300 gr.kıyma * 1 tane rendelenmiş kuru soğan * Tuz ve karabiber Üzeri için: * 500 gr çırpılmış yoğurt * 4-5 diş dövülmüş sarımsak * Tuz
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin * 1 yemek kaşığı salça * 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber * 1 tatlı kaşığı pul biber * 1 tatlı kaşığı kuru nane * 1 tatlı kaşığı sumak
Mantı hamurunu yapmak için hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun, pürüzsüz sert bir hamur yapın (kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak) Hamurdan çıktığı kadar mandalina büyüklüğünde bezeler yapın,üzerine un koyun ve dinlendirin, bezeleri oklava ve un yardımıyla böreklik yufkadan daha kalın açın, biraz bekletin yufka azıcık kurursa daha iyi kesilir. Yufkalar 5 cm.eninde şeritler halinde kesin sonra şeritleri üst üste koyun 3-3,5 cm kadar küçük karelere
kesin. Küçük karelerin içine kıymalı harçtan koyun üçgen şeklinde veya dört ucu birleştirilerek kapatın. Mantıları kaynayan tuzlu su içinde haşlayın,haşlama sırasında içine nohutu ve haşlanmış doğranmış tavukları ilave edin,mantı piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ kızdırılıp dökün veya bir başka şekil olarak salçalı suda haşlayın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ dökün..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Mantı hamuru biraz sert olmalıdır aksi takdirde yumuşak hamur iyi açılmaz ve kaynayan suda erir.
* Mantı yufkası açmak zorda olsa, börek yufkası açmaktan daha kolaydır.
* Mantı yufkası biraz kalın açılır.
* Hamur açarken un kullanmak işimizi kolaylaştırır.
* Hamur açarken oklavanızı iyi seçin.
* Hamur çok iyi yoğrulmalıdır.
* Hamurdan yapacağınız bezeler el içinde iyice yoğrulmalıdır.
* Üzerine kızdırğınız yağ, tereyağ olursa daha lezzetli olur.
* Yoğurdunuzu sarımsakla pürüzsüz şekilde karıştırın.
* Üzerine pul biber, kuru nane ve sumak koyabilirsiniz.
* Üzerine yağ içinde salça kızdırarakta dökebilirsiniz.
* Damak tadınıza göre lezzeti ayarlayabilirsiniz.
* Nohut ve tavuk mantıya lezzet katıyor.
* İsteyen tavuğu haşladığınız su içinde mantıları haşlarsanız daha lezzetli olur.
* Yağ,baharat,yoğurt,sarımsak miktarları damak zevkinize kalmıştır.
BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAYDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com