Baklava yufkasından yapılıyor.
* 1 paket baklava yufkası
* 250 gr orta yağlı kıyma * 2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ * 2 tane orta boy haşlanmış rendelenmiş patates * 2 tane orta boy incecik rendelenmiş kuru soğan * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz * 1 su bardağı erimiş margarin * Tuz, karabiber
* 1 yumurta sarısı * 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Böreğin İç malzemesinin Yapılışı: Kuru soğan ve haşlanmış patatesleri rendeleyin, Margarini bir tavada eritin ve kızdırın içine oğanları atarak pembeleştirin, Kıymayı ekleyip kavurun daha sonra patatesi ekleyip kavurun baharatları tuzu ve maydanozu ilave edin karıştırın ve soğutun.Fırın tepsinizi yağlayın baklava hamuru yufkalarınızın yarısını tek tek sıvı yağ veya erimiş margarin ile yağlayarak tepsiye yayın, arasına malzemeyi koyun kalan yufkalarıda aynı şekilde yayın en üste yumurtalı yağı sürün önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu böreği isteyen kendi açtığı yufkalarla yapabilir.
* Baklava yufkası şeklinde yufkaları açmak gerekir.
* Ben hazır baklava yufkası ile aynı lezzeti yakalamaya çalışıyorum.
* İçine koyacağınız baharat ve yağ çeşitleri sizin damak tadınıza bağlıdır.
* Böreğin kalınlığını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* 1 paket yufka yeterli oluyor.
* Böreği fırında pişirmeden kesebilirsiniz.
* Böreği kesmeden biraz bekletip keserseniz daha lezzetli oluyor.
* Böreğinizi ister kare kare kesin veya baklava dilimi yada havuç dilimi kesebilirsiniz.
* İsteyen başka şekillerde sarabilirsiniz.Örneğin tek tek, rulo gibi..
HAKİKİ CESARET DAYANABİLMEKTİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com